У недељу, 16.јуна, бесплатни превентивни прегледи за децу и одрасле


И ове недеље, 16.јуна, у периоду од 8 до 17 часова,  у Дому здравља Богатић биће организовани превентивни прегледи за све грађане. И они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута, брзо и ефикасно измере крвни притисак, ураде ултразвучни преглед абдомена, провере комплетну крвну слику и ниво шећера у крви у лабораторији, као и анализе тумор маркера CEA, CEA 19-9 и AFP (алфа фето протеин). Ове недеље биће организовани и систематски и офтамолошки прегледи деце.

“Задатак сваког од нас је да позитивно утичемо на своје здравље, а бесплатни превентивни прегледи су управо прилика за то. Дом здравља је поново једна од установа у којима се они спроводе, под покровитељством Министарства здравља. У претходном периоду веома успешно смо реализовали овакве акције, а све у циљу унапређења квалитета живота и здравља сваког појединца, одраслих и деце. Зато позивам све наше суграђане да у недељу одвоје време и дођу у нашу установу на неки од наведених прегледа”, истакла је др Мирјана Давидовић, в.д. директор ДЗ Богатић.

Напомена: Лабораторијске анализе вршиће се у периоду од 08 до 10 часова, а након тога само узорковање крвне слике. Дан пре лабораторијских анализа не јести ништа после 19 часова, као ни на дан узорковања крви.