Показна вежба реаговања у ванредним ситуацијама

34631422_1919292751422465_5436864268098076672_n

У Дому здравља у Богатићу данас је изведена показна вежба – Како реаговати  у случајевима елементарних непогода и других несрећа. Вежби је претходио теоретски део, где је принципе деловања у овим случајевима запосленима Дома здравља представио начелник Штаба за ванредне ситуације, Мирољуб Станић.

У теренској симулацији учествовали су, поред службе Хитног пријема  Дома здравља, Ватрогасци спасиоци и представници Црвеног крста Богатић са волонтерима. Практични део  састојао се из четири дела – симулација пожара на отвореном, гашење ватре противпожарним апаратима, санирање  пожара на спрату установе од стране професионалне јединице преко крова и симулација спашавања лица из возила захваћеног ватром у саобраћајној незгоди и његово даље збрињавање.

„Данашњом вежбом приказали смо и увежбали  интегрисане поступке у ванредним ситуацијама. Верујем да су се екипе Дома здравља, које су нажалост увек присутне и на лицу места у овим ситуацијама, овом вежбом додатно едуковале. Најискреније се надам да све ово што смо данас применили нећемо примењивати  у својој пракси, али ако и буде таквих прилика, ми смо спремни за сваку активност“, изјавио је др Горан Макунчевић, директор Дома здравља Богатић.

Овом вежбом координирани су сви сегменти који учествују у збрињавању унесрећених у ванредним ситуацијама. Из Дома здравља у Богатићу поручују да ће и у будућности практиковати да унапређују свој рад у оваквим околностима.