V КОНГРЕС МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА И БАБИЦА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ СА МЕЂУНАРОДНИМ УЧЕШЋЕМ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

IMG-66afeddfea0a68a1814972c4a1d2c4d8-V

Од 8 – 12. Маја у Врњачкој бањи, у хотелу Бреза реализован је В Конгрес медицинких сестара и бабица у организацији УМСТБС а под покровитељством Министарства здравља.

Као члан почасног одбора В Конгресана на свечаном отварању , присутнима се обратио др Горан Макунчевић , директор Дома здравља Богатић. Бираним речима , захвалио се Стручном одбору V Конгреса и председници УМСТБС Дијани Оташевић. Нагласио је улогу медицинске професије, препознавању сестринских услуга у здравственом систему, све у циљу истицања значаја И вредновања сестринске професије у нашој земљи.

Испред Дома здравља Богатић  су активно учествовале четири медицинске сестре- Сања Давидовић, Зорица Синђелић, Слађана Дрмановић, а испред Удружења медицинских сестара Шабац чији су чланови још две медицинске сестре – Данијела Јовановић и Драгана Пузић.

Овом приликом домаћин В Конгреса у Врњачкој бањи био је Мачвански округ а у почасном одбору нашао се директор Дома здравља Богатић др Горан Макунчевић.

Конгрес је акредитован од стране Здравственог савета Србије за: лекаре, стоматологе, фармацеуте, биохемичаре, медицинске сестре, здравствене техничаре, бабице, специјалисте хирургије и ургентне медицине.

Током четири дана конгреса изложено је преко 110 стручних радова  кроз пленарне сесије, усмене и постер презентације, популарна предавања.  На Конгресу  се  говорило  о вредновању сестринске професије у здравственом систему РС, садашњем стању и променама које предстоје сестринској професији у самом процесу евроинтеграција у приступању земље Европској Унији,  трансплатацији органа и њеном значају за заштиту здравља становништва.